Napodobňujte Boha ako milované deti a žite v láske tak, ako aj Kristus miluje nás a vydal seba samého Bohu za nás ako dar a obetu ľúbeznej vône! Efezanom 5,1.2

Dnes je prvý deň nového roka a nie je ešte príliš neskoro na to, aby sme urobili ďalšie novoročné predsavzatie – „Prijímajte a rešpektujte viac druhých ľudí.“ Toto rozhodnutie už samo osebe urobí svet lepším miestom a nás šťastnejších, spokojnejších, a predovšetkým, výrazne nás priblíži k Ježišovi. Keď pristupujeme k životu s postojom, že „vieme všetko“, „máme vždy pravdu“ a že „dôležitý je len náš názor“, odpudzujeme ľudí od seba. Tento egoistický postoj „som lepší ako ty“ ničí všetky vzťahy, od najformálnejších až po tie najbližšie – rozdeľuje blízkych priateľov, rodinu a áno – dokonca aj manželov! Keď očakávame od niekoho, že: bude všetko vidieť tak, ako „my chceme“, hovoriť spôsobom, ako „my chceme“, konať ako si „my myslíme“, že by mal konať, okamžite staviame takmer neprekonateľný múr. Čoskoro bude múr taký vysoký a hrubý, že zmĺkne akákoľvek komunikácia! Preto sa rozhodnime navzájom sa ctiť, prijímať vlastnosti tých druhých, lebo práve vďaka nim je každý z nás jedinečný. Nadovšetko však prejavovať lásku, ktorou miluje Ježiš! V celej Biblii nám Boh hovorí: „Milujte!“ „Milujte!“ „Milujte sa navzájom!“ Možno už tento rok sa nám podarí „strhnúť múry“, ktoré nám bránia byť ako Ježiš.
Urobme tento rok rokom, v ktorom budeme viac milovať, prejavovať viac trpezlivosti a „viac prijímať a akceptovať druhých“.
„Ako Boží vyvolení, svätí a milovaní, oblečte si hlboké milosrdenstvo, láskavosť, pokoru, miernosť a trpezlivosť. Znášajte sa navzájom a odpúšťajte si, ak by mal niekto niečo proti druhému. Ako Pán odpustil vám, tak aj vy! Ale nad všetko toto majte lásku, ktorá je zväzkom dokonalosti!“ (Kolosanom 3,12–14)

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi