Hriech je ako chrípka

Preto vzpružte ochabnuté ruky a podlomené kolená a vaše nohy nech kráčajú po priamych chodníkoch, aby sa to, čo je chromé, úplne nevykĺbilo, ale skôr uzdravilo. Hebrejom 12,12−13

Keď je človek chorý, nie je mu dvakrát do spevu. Nedávno som prešiel veľmi nepríjemnou chrípkou. Okrem tradičnej nádchy a kašľa sa choroba prejavovala vysokými teplotami a bolesťou celého tela. Nebol som schopný nič robiť, len ležať v posteli a potiť sa. To, čo mi bolo najviac nepríjemné, bola reakcia tela na chorobu. Aj zvýšená teplota je len prejavom toho, ako sa organizmus snaží vysporiadať s chorobou. Ak by som necítil túto slabosť a bolesti, nič by ma neviedlo k tomu, aby som sa liečil. Podobné je to aj s hriechom. Hriech je ako duchovná chrípka. Je to chorobný stav. Boží zákon je ako teplomer, ktorý nám ukazuje stav našej choroby. List Hebrejom nám do tejto choroby dáva radu: „Vzpružte ochabnuté ruky a podlomené kolená a vaše nohy nech kráčajú po priamych chodníkoch…“ No dobre, kde však nabrať silu, ktorú nemám? Aj na to nám dáva tento list odpoveď. Veď v druhom verši tej istej kapitoly sa píše:
„Upierajme zrak na Ježiša, pôvodcu a završovateľa našej viery. Miesto radosti, ktorá sa mu ponúkala, pretrpel muky na kríži, pohrdol potupou a teraz sedí po pravici Božieho trónu“ (Heb 12,2).

Náš láskavý Bože. Ďakujeme Ti, že aj v stave našej slabosti a ochabnutosti si práve Ty zdrojom našej sily. Pane, ďakujeme, že si sa kvôli nám vzdal čistoty nebies a prišiel si na tento chorý svet, aby si niesol naše choroby a aby si z nás sňal naše viny.

Pavel Moudrý

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi