On to zvládne

Pozdvihnite oči a pozrite, kto to stvoril! Ten, čo vyvádza nebeské zástupy v plnom počte, všetkých volá po mene; pre jeho veľkú silu a nesmiernu moc nebude chýbať ani jeden. Izaiáš 40,26

Ten, ktorý dôverne pozná miliardy hviezd, povedal Ananiášovi: „Vstaň a zájdi do ulice, ktorá sa volá Rovná. V Júdovom dome vyhľadaj muža menom Šavol z Tarzu“ (Sk 9,11). Ten istý Pán dôverne pozná nielen teba, ale i to, komu patrí dom, kde bývaš, meno ulice, kde sa nachádzaš, ako aj úlohu, ktorú ti chce zveriť. Nemusíš ho upozorňovať na riziká a nebezpečenstvá, ktoré ti hrozia. On ich pozná do detailu a od teba požaduje detskú dôveru. Veď je to On, kto má „obrovskú silu a úžasnú moc“, aby i z najväčšej hrozby vytvoril najkrajšiu skúsenosť a z najväčších nepriateľov duchovných bratov.
Pozri na hviezdnu oblohu a nezabúdaj, že ten, ktorý to tam bezpečne riadi, dokáže hravo zvládnuť aj tvoje problematické situácie.

Nebeský Otče, Ty poznáš všetko aj o mne. Dovoľ mi dnes v dôvere v Tvoju obrovskú silu a úžasnú moc v pokoji prežiť dnešný deň.

Bohumil Kern

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi