Niečo lepšie

A títo všetci, i keď dostali svedectvo pre vieru, nedosiahli naplnenie prisľúbenia, lebo Boh pre nás zamýšľal niečo lepšie, aby nedosiahli dokonalosť bez nás. Hebrejom 11,39– 40

Áno, Pán Boh pre nás zamýšľa niečo lepšie… Počul som príbeh o starej umierajúcej grófke, ktorej posledné prianie bolo, aby jej v rakve do ruky vložili zákuskovú vidličku. Chcela, aby sa všetci, ktorí pôjdu okolo rakvy, dozvedeli o jej viere, že to najlepšie ešte len príde. „Ale ako je napísané: Ani oko nevidelo, ani ucho nepočulo a čo ani do ľudského srdca nevstúpilo, to pripravil Boh tým, čo ho milujú“ (1Kor 2,9).
Neviem si predstaviť čo lepšie, väčšie a cennejšie nám Pán Boh ešte môže dať, ako nám už dal, keď poslal svojho Syna na popravu namiesto nás. Daroval ho nám, aby každý „kto má Syna, mal večný život“. Neviem a nechápem, ale verím, že spolu s hrdinami viery sa dočkáme prekvapení, o ktorých sa nám dnes ani len nesníva. Nebude to preto, aby sme ho milovali, ale preto, že ho už dnes nadovšetko milujeme.

Drahý Pane Ježišu, aj keď dnes neviem a nechápem, čo všetko máš ešte pre mňa pripravené, dopraj mi už dnes oslavovať Ťa svojím životom.

Bohumil Kern

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi