Zrkadliť Krista

Keď my všetci s odhalenou tvárou akoby v zrkadle pozeráme na slávu Pána, premieňame sa na taký istý obraz v stále väčšej sláve – a to všetko mocou Pána, ktorý je Duch. 2. Korinťanom 3,18

Apoštol Pavol nám tu pripomína príbeh Mojžiša, ktorý sa stretával s Bohom tvárou v tvár, ako keď človek hovorí so svojím priateľom (Ex 31,11). Tieto blízke stretnutia Mojžiša menili, menili vzhľad jeho tváre tak, že jeho tvár žiarila odrazom Božej slávy. Podľa Pavla je každý, kto prijal Krista, teda sa obrátil k nemu, novým Mojžišom. A aj jeho tvár môže tak, ako tvár Mojžiša, zrkadliť Božiu slávu. Dnešný text mi pripomenul dôležitosť správneho zacielenia nášho života. Potvrdzuje aj všeobecne známu pravdu, že na čo sa v živote pozerám (orientujem), tým sa tiež stávam. Spoznávam tiež, že dôležitejšie ako kŕčovité usilovanie o zmenu vlastného života, je spoločenstvo s Kristom. Postupná zmena je potom dôsledkom vplyvu, ktorý toto spoločenstvo na mňa môže mať.

Pane Ježišu, daj, aby som sa uprostred všetkého zhonu dokázal aspoň na chvíľu zastaviť a nechal Tvojho Ducha pôsobiť na seba. Daj, aby som aj vo všedných činnostiach hľadal Tvoje spoločenstvo a premýšľal o Tebe.

Petr Rohan

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi