Lebo pred Bohom nie sú spravodliví poslucháči Zákona, ale ospravedlnení budú plnitelia Zákona. Rimanom 2,13

Najväčšou vzdialenosťou nemusia byť kilometre medzi rôznymi bodmi v obrovskom vesmíre, ale medzi slovom, ktoré počujeme a slovom, ktoré máme vykonať. Pri jednom sa tá vzdialenosť volá „niekedy“, pri druhom „zajtra“. Činy však menia svet a tiež náš život. Pred nami je nový deň. Nie je lepšia voľba, ako naplniť ho činmi. Bez skutkov sme obyčajnou zvukovou izoláciou, ku ktorej príde zvonku podnet, ale ďalej sa už nič nedostane. Alebo sa môžeme podobať čiernej diere, ktorá má také silné gravitačné pole, že žiadny objekt vrátane svetla nemôže túto oblasť opustiť. Ani hmota, informácie alebo odrazené svetlo nemôžu prúdiť z čiernej diery. Je to gravitačný kolaps hmoty. Naše svetlo dostaneme pod vedro na vrchole hory. Nikto ho neuvidí a nám samým hrozí udusenie spalinami, ak by sme tým svetlom boli my.
Odmietnutie stať sa plniteľom Božieho zákona je totálnym kolapsom poslucháča Božieho zákona. Znamená to vyhnúť sa jedinečnej skúsenosti prepojenia teórie s praxou. Znamená to, že odmietame prijať ponuku na ospravedlnenie.

Môj Pane, ďakujem Ti, že mi tak dôveruješ, aby som s Tvojou pomocou mohol nielen počuť, ale aj konať. Ďakujem Ti, že môžem byť v Tvojich očiach ospravedlnený.

Jaroslav Stejskal

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi