Okolnosti života

Prečo si skľúčená, moja duša, prečo sa znepokojuješ? Čakaj na Boha, ešte mu budem ďakovať, svojmu Spasiteľovi, svojmu Bohu. Žalmy 43,5

Na internete som narazil na článok o geniálnom chlapcovi, ktorý bol v pätnástich rokoch perfektným matematikom. Rozhodol sa, že vypočíta rentabilitu života. Položil si vedľa seba všetky výhody a nevýhody života. Popísal päť denníkov, aby zahrnul všetky klady a zápory. Dospel k záveru, že život sa neoplatí, a tak spáchal samovraždu.
Pravdou je, že v živote prežívame veľa problémov, stresu, zhonu, malérov a utrpenia. Radosti, pohody a harmónie na tomto svete zase až tak veľa nie je. No to, čo životu dáva hodnotu a zmysel, je pohľad na Hospodina. Okolnosti svojho života z veľkej časti neovplyvníme, ale môžeme ovplyvniť, či všetku svoju pozornosť venujeme okolnostiam alebo Pánu Bohu, ktorý má všetko vo svojich rukách a pozná východisko z každej situácie.

Otče náš, je pre nás cťou, že si naším Otcom, ktorý má všetko vo svojich rukách. Vďaka za nádej, ktorú v Tebe máme a ktorá prekoná všetky súčasné starosti.

Karel Strouhal ml.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi