Boh zvládne všetko

Oni ešte viac užasli a medzi sebou si hovorili: „Kto potom môže byť spasený?“ Ježiš sa na nich zahľadel a povedal: „Ľuďom je to nemožné, ale Bohu nie; lebo Bohu je všetko možné.“ Marek 10,26.27

Učeníci sú svedkami rozhovoru Ježiša s bohatým mužom. Majú podobnú predstavu o zbožnosti a spasení ako on. Preto ich Ježišove slová tak ohromili. Akoby sa zrazu pozreli realite do tváre. To predsa nie je v našich silách, toto už nezvládneme. „Kto teda môže byť spasený?“ zdesene sa pýtajú Ježiša.
Ježišova odpoveď je veľmi prekvapivá. Áno, z ľudského pohľadu nemôže byť spasený nikto, ale vďaka Božej láske úplne každý. „Bohu je všetko možné.“
Nejde o žiadnu našu schopnosť či zásluhu. Ide o každodenné osobné priateľstvo s Ježišom Kristom.
Zrejme všetci sme už zažili situáciu, keď sme sa museli pozrieť realite do tváre a priznať si, že niečo nezvládneme. V detstve sme hľadali pomoc u rodičov, v dospelosti sa obraciame na nebeského Otca. Či už ide o závažný problém, vzťahovú krízu, vážnu chorobu alebo dokonca stratu niekoho blízkeho.
Božie riešenie nemusí vždy korešpondovať s mojím prianím. No Boh je v pripravený riešiť naše problémy. Je tu stále pre nás. Stačí Mu zveriť svoj problém a byť ochotný prijať Jeho riešenie.

Dobrý Bože, ďakujem Ti, že si pripravený riešiť všetky moje problémy. Prosím, uč ma prijímať Tvoje riešenie.

Daniel Dobeš

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi