Stačí pípnuť

Lebo Syn človeka prišiel hľadať a spasiť, čo zahynulo. Lukáš 19,10

V Českej republike nájdeme asi 20 tisíc hľadačov pokladov. Ich nenahraditeľným nástrojom je detektor kovov. Keď detektor zachytí kovový predmet, ozve sa pípanie. Aby hľadač zistil, čo je ukryté v zemi, musí sa chopiť náradia a predmet vykopať.
Nebeský Stvoriteľ prišiel o vzácny poklad. Podvodník ho získal ľsťou a ukryl niekde pod špinou hriechu. Preto vyslal na našu zem jediného hľadača, svojho Syna, Ježiša Krista. Podvodník však vie o zámere hľadača, a tak sa snaží navrstviť ešte väčšiu hromadu špiny. Spolieha sa na to, že si nikto nevšimne niečo, čo vyzerá bezcenne.
Syn človeka však hľadá neúnavne. Neodradí ho ani šikanovanie zo strany podvodníka. Neprestane hľadať, aj keď ho to stojí život. Podvodník svoj boj prehral. Nemôže Ježišovi zabrániť v hľadaní. A tak Ježiš ďalej prechádza zemou a hľadá. Stačí pípnuť a on ťa vyhrabe, očistí, vyleští a vráti ti stratenú hodnotu. Staneš sa tak jedinečný a nekonečne milovaný.
Túžiš po tom?

Môj Ježiš, aj dnes ráno chcem „pípnuť“. Ďakujem, že ma hľadáš, že si ma našiel. Veľmi ma povzbudzuje, že v Tvojich očiach mám veľkú cenu.

Karel Staněk ml.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi