Dôveruj Hospodinovi celým srdcom, na svoju rozumnosť nespoliehaj. Poznávaj ho na všetkých svojich cestách, on sám narovná tvoje chodníky. Príslovia 3,5–6

Tá pesnička je jednoduchá: „Dúfaj v Boha… On spravovať bude chodníky tvoje…“ Lenže keď príde na lámanie chleba alebo kolies, môže sa stať, že skutok dôvery niekam zmizol…
V ten deň mi odpadlo dopoludňajšie vyučovanie a stačilo mi doraziť až na to popoludňajšie − dve hodiny nemčiny s 3.A. Jazdil som tých pätnásť „kilákov“ na bicykli. Niekde zhruba v polovici cesty mi zrazu v lese praskli dva drôty výpletu zadného kolesa. Domov po auto ďaleko, peši do školy do Hronova tiež ďaleko. Na bicykli to nejde, hneď by z neho bola osmička. A o chvíľu bude trieda plná nestrážených puberťákov.
Dnes by som asi zdvihol telefón, lenže vtedy bolo GSM ešte v plienkach. Jediná linka mala, má a vždy bude mať neobsadený tón. „Dôveruj Hospodinovi celým srdcom…“ Modlil som sa celú cestu a… Došiel som. Bez osmičky.
Cestou späť som už išiel autobusom. Boh síce spravuje naše chodníky, povedie aj nejaký ten bicykel, ale nie je potrebné Ho pokúšať, všakže? Pekný deň s Pánom Bohom po pravici!

Pane, ďakujem vopred za všetky naše chodníky, ktoré vo svojej múdrosti narovnáš, urovnáš, zdvihneš alebo napriamiš.

Aleš Kocián

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi