Odvykanie

Všetko môžem v Kristovi, ktorý ma posilňuje. Filipanom 4,13

Spomínam si na jedno odvykanie od fajčenia, ktorého som sa zúčastnil ako pozorovateľ. Neviem, koľkým účastníkom sa nakoniec podarilo prestať fajčiť, ale myslím si, že ich nebolo veľa. Jednotlivé večerné stretávania sprevádzalo spoločné zvolanie všetkých prítomných. Niektoré som si zapísal, ako napríklad: „Rozhodol som sa nefajčiť.“ Niektoré som zabudol… Ale jedno sa mi vrylo do pamäti: „Všetko môžem v Kristovi, ktorý ma posilňuje.“ Keď počujete niekoľko fajčiarov, ktorí spoločne volajú slová dnešného verša, potom to má silu.
Ako som hovoril, nie všetkým sa podarilo prestať. Napriek tomu poznám vo svojom okolí niekoľko ľudí, ktorým Pán Boh zreteľne pomohol, napríklad práve v oblasti závislosti od nikotínu.
A tak skúsme dnes ráno zvolať, podobne ako apoštol Pavol a mnoho ľudí po ňom, ktorí hľadali silu na svoj zápas u Krista: Všetko môžem v Kristovi, ktorý ma posilňuje. Pretože ten, ktorému bola daná všetka moc na nebi i na zemi, môže posunúť hranice ľudstva každého z nás.

Pane Ježišu, chcem sa dnes ráno pripojiť k ľuďom, ktorí po celom svete volajú a vyznávajú: všetko môžem v Tebe, ktorý ma posilňuješ.

Martin Lindtner

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi