Napokon, bratia, upriamte svoju myseľ na všetko, čo je pravdivé, čestné, spravodlivé, čisté, láskyhodné a úctyhodné, to, čo je cnostné a chvályhodné. Filipanom 4,8

Keď necháte dieťa nakresliť strom, namaľuje hnedý kmeň, zelenú korunu a nejaké ovocie. Na čo zabudne? Na korene. Tie sú totiž skryté pod povrchom, ale pritom sú pre akýkoľvek strom tým najdôležitejším.
Apoštol Pavol upozorňuje na oblasť, ktorá je tiež skrytá, nie je vidieť, ale ovplyvňuje naše správanie.
Človek stále nad niečím premýšľa. Mozog sa v podstate nedá vypnúť. To, čím plníme svoju hlavu, rozhoduje o tom, čo hovoríme a ako konáme. O čom najviac uvažujem? O tom, čo ma vedie bližšie k Bohu a bližšie k ľuďom?
Naše myslenie, to čo je pod povrchom, to čo nie je normálne vidieť, by malo byť také, aby sme nemali problém nechať kohokoľvek nahliadnuť do nášho vnútra, pretože sa predsa nie je za čo hanbiť.

Môj Pane, pomôž mi vyčistiť moje myslenie, aby bolo pravdivé, dobré, správne, čisté, milé a chvályhodné. Rovnako pred Tebou nič neschovám, neskryjem, všetko vieš. Ďakujem Ti, že Ťa nezaujíma len to, čo je vidieť, ale kladieš veľký dôraz aj na to, čo vidieť nie je.

Vít Vurst

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi