Porazená smrť

Veď ak veríme, že Ježiš zomrel a vstal z mŕtvych, tak Boh skrze Ježiša privedie spolu s ním aj tých, čo zosnuli. 1. Tesaloničanom 4,14

Tento text, je kerygmou kresťanskej zvesti. Ak Boh vzkriesil svojho Syna, potom určite existuje cesta aj pre jeho ostatné deti, vrátane mňa. Vedomie, že Kristus porazil smrť a ona už nie je vládkyňou sveta, ale len lupičom číhajúcim pri ceste, sa stáva nádejou a pomocou pri vyrovnaní sa s vlastnou smrteľnosťou. Pre kresťanov prvej cirkvi, bola potom táto viera silou na prekonanie útrap rímskeho prenasledovania. Ako obrovská sila a dynamika sa skrýva vo zvolaní, že Ježiš bol vzkriesený!
Ako nemocničný kaplán prichádzam veľmi často do styku so smrťou. Neprejde mesiac, aby som nebol vystavený premýšľaniu nad svojou vlastnou smrteľnosťou. A tak rozmýšľam nad tým, či aj dnes je pre mňa táto zvesť silou na prekonanie ťažkostí života a reality smrti, alebo je to len prázdna náboženská fráza. Či dokážem každý deň čerpať nádej na nový život s Pánom. Veď predsa tam, za hranicou smrti, pri vzkriesení, leží nádej na kráľovstvo nebeské. A v ňom už nebude ani bolesti, ani plaču, ani smrti už nebude.

Bože, ďakujem Ti za obeť Tvojho Syna na kríži. Vďaka nej sa už nemusíme báť smrti. Pomôž nám, aby sme z tejto zvesti dokázali čerpať silu a motiváciu na každý deň.

Roman Jonczy

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi