Veď ak veríme, že Ježiš zomrel a vstal z mŕtvych, tak Boh skrze Ježiša privedie spolu s ním aj tých, čo zosnuli. 1. Tesaloničanom 4,14

Tento text je o nádeji. Nádej je viera v niečo priaznivé. Mať nádej znamená uchovávať v srdci túžbu s očakávaním, že sa to, na čo sa tešíme, uskutoční.
Veriaci v Tesalonike majú obavy z toho, čo sa bude diať s tými, ktorí zomrú. Apoštol Pavol na ich otázky reaguje (1Tes 4,13–18) a snaží sa im dať jasne najavo, že akýkoľvek strach nie je na mieste.
Vzkriesenie Ježiša Krista je zárukou toho, že tí, ktorí mu uverili a zomreli, budú pri druhom príchode vzkriesení. Ježiš Kristus ich „privedie späť“ z krajiny, kde spali. Vráti ich do hry.
Nedávno zomrel človek, ktorý mi bol veľmi blízky. Môj deväťročný syn vyjadril túžbu ho ešte raz vidieť. Vďaka nádeji a viere, ktorá nás s tým dotyčným spájala, viem, že je to možné.
Vo svete, ktorého bežnou súčasťou je smrť, bolesť, nárek aj plač, potrebujeme vedieť, že vďaka Ježišovi Kristovi existuje nový začiatok, možnosť večného života.
Kto žije nádejou, vidí ďalej a vidí všetko v inom svetle.

Môj Pane, ďakujem Ti za to, že si za nás zomrel a vstal z mŕtvych. Pretože vďaka tomu, čo si urobil, mám nádej na stretnutie s Tebou tvárou v tvár. Mám nádej na stretnutie s tými, ktorí mi chýbajú. Prosím, nech žijem nádejou.

Vít Vurst

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi