Zlož svoje starosti na Hospodina, on sa o teba postará. Nikdy nedopustí, aby sa spravodlivý sklátil. Žalmy 55,23

Žalmistu Dávida zradil blízky človek a on zostal sám. Vyjadruje, že na výpady zvonku, od cudzích je zvyknutý, ale tento „podraz“ prišiel zo strany, z ktorej to nečakal.
Vzťahy sú tým najkrajším, čo v živote máme. Vďaka vzťahom zažívame nádherné emócie, ktoré nás posúvajú vpred. Na druhej strane vzťahy môžu byť tým najbolestivejším, čo v živote môžeme okúsiť. Kvôli vzťahom niekedy prežijeme bolesť, ktorá nás zatlačí až na dno.
Asi sme už zažili, podobne ako Dávid, že nás niekto, ľudovo povedané, potopil. Slovom, správaním, činom. V rodine, v manželstve, v partnerstve, v práci, v cirkvi. Zranení môžeme byť ľuďmi, no aj my sami môžeme byť tými, ktorí zraňujú.
Dávid si svoj zážitok nenecháva pre seba. Zloží, ba hodí to na Boha. A rovnaký postup odporúča každému, kto je na tom podobne ako on. Pretože Hospodin, ak mu to človek dovolí, nedopustí, aby sa ktokoľvek z nás z kohokoľvek a z čohokoľvek zrútil, zničil, zahubil. Boh chce byť s človekom namočený v akomkoľvek jeho zápase. On nás nezradí a nepodrazí.

Môj Pane, nauč ma všetky vzťahové bolesti, svoje starosti odovzdávať Tebe. Nauč ma veriť Ti, že hoci mám niekedy pocit, že som zostal sám, v žiadnom prípade sám nie som.

Vít Vurst

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi