Nebuďte teda ustarostení o zajtrajšok, lebo zajtrajšok sa o seba postará. Každý deň má dosť vlastného trápenia. Matúš 6,34

Starosti akéhokoľvek druhu nám vedia obrátiť život hore nohami. Dokážu nám vziať chuť – na čokoľvek. Niekedy si náš život tak náruživo zabezpečujeme, že zo života samého nemáme nič. Starosť sa často mení na strach. O najbližších, zdravie či budúcnosť. No a strach má niekedy naozaj veľké oči.
Obavy likvidujú našu schopnosť dôverovať Bohu.
Keď Ježiš Kristus používa slovo nestarajte sa, v podstate povie, aby sme sa neobávali, nepodliehali panike, alebo neboli úzkostliví a zbytočne precitlivení. To, čo je Ježišovi proti srsti, je starostlivosť a zaisťovanie sa, prezrádzajú totiž nedostatok viery v Božie konanie.
Je v mojom živote niečo, čo mi prerastá cez hlavu? Koľko času venujem uvažovaniu o tom, ako všetko vybaviť, zariadiť, zabezpečiť, zvládnuť? Čoho sa bojím? Mávam pocit, že som na všetko zostal sám? Zaujíma ma, ako moju každodennosť vidí Boh?

Môj Pane, nauč ma každý deň Ti dôverovať vo všetkých oblastiach svojho života. Prosím, nech sa nezbláznim z túžby mať všetko pod kontrolou. Daj mi múdrosť, aby som spoznal, čo je dôležité a čo nie. A nauč ma deliť sa s Tebou o moje starosti.

Vít Vurst

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi