No Boh dokazuje svoju lásku k nám tým, že Kristus zomrel za nás, keď sme boli ešte hriešni. Rimanom 5,8

Ak Pavol žasne, tak je to určite nad Božou láskou zjavenou v Kristovi. Aká je to láska? Podivuhodná, úprimná, otvorená, bez ľsti, ktorá primäla Boha, aby dal svojho Syna za nás. Na vyvýšenie, obdiv a oslavu Boha Pavol upozorňuje na aktivitu, úsilie, vôľu, túžbu a lásku, ktorú Pán Boh preukazuje voči padlému ľudstvu. V texte sa píše, že Boh preukazuje – možné preložiť aj znázorňuje, zjavuje, ukazuje, predvádza – svoju lásku. Pred celým vesmírom je názorne, rukolapne predstavený Boží charakter. Smrť Krista, jeho zástupná obeť za nás, demonštruje ohavnosť hriechu a existenciu Božieho zákona.
„Lebo odplata za hriech je smrť, ale Božím darom milosti je večný život v Ježišovi Kristovi, našom Pánovi.“ Uvažovaním nad týmto neslýchaným činom sa naše srdce roztopí a naša pochybnosť o Božej láske k nám sa stratí. Príbeh z Golgoty je dôkazom nekonečnej lásky a nesmiernej milosti nebeského Otca.

Pane, Tvoj akt lásky nás dojíma a vedie na kolená vďačnosti. Kiežby sme tam strávili viac času v dojatí nad Tvojou milosťou.

Jozef Kučera

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi