Supersluch

A máme k nemu pevnú dôveru, že nás počuje, kedykoľvek o niečo prosíme podľa jeho vôle. A ak vieme, že nás počuje, kedykoľvek o niečo prosíme, vieme i to, že už máme, o čo sme ho žiadali. 1. Jánova 5,14.15

Medzi fanúšikmi superhrdinov sa dlho vedie spor o to, ktorý z nich je vlastne najsilnejší. Pre mňa to nie je zložité, najväčší superhrdina je jednoznačne Superman. Nielenže je nepriestrelný, má nadľudskú silu, vie lietať, má laserový aj röntgenový pohľad, ale ešte aj počuje na neuveriteľnú diaľku. Neviem, ako to robí, že počuje len to, čo potrebuje, ale vie to. A keď počuje, tak okamžite koná a pomáha tam, kde je to potrebné. S Pánom je to presne tak. Len na rozdiel od Supermana, ktorý zachraňuje iba na jednom mieste a iba vo filme, počuje všetkých a dokáže na všetkých reagovať. Niekedy však reaguje inak, ako chceme. No a niekedy možno nereaguje vôbec, čo však neznamená, že nepočuje.
Počuje totiž nielen naše slová, ale aj naše srdcia a dáva nám to, čo je pre nás najlepšie. No nie vždy sa to zhoduje s tým, čo za najlepšie považujeme my. Preto Hospodinove vyslyšanie prijímame vierou.

Pane, vyslyš naše prosby a podľa svojej vôle nám daj to, čo je najlepšie pre naše srdcia.

Michal Balcar

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi