Smrť a podsvetie boli zvrhnuté do ohnivého jazera. Toto je druhá smrť, ohnivé jazero. A ak sa našiel niekto, kto nebol zapísaný v knihe života, bol hodený do ohnivého jazera. Zjavenie 20,14.15

Často počujem, že smrť je jediná spravodlivosť na tomto svete. Skúste to však povedať rodičom, ktorým opitý vodič zabil ich jediné dieťa. Alebo dieťaťu, ktorému smrť pri pôrode vzala matku.
Možno nám tvrdenie o tom, že smrť je spravodlivá, znie múdro, ale je to lož. Nie je spravodlivá. Je to votrelec, ktorý musí byť porazený a zničený.
Smrť nemá vo večnosti miesto. Aj ju zničí oheň, ktorý definitívne spáli hriech, jeho pôvodcu, zlo i jeho dôsledok – smrť. To je dobrá správa nielen pre budúcich obyvateľov Božieho kráľovstva, ale aj pre tých, ktorí ho odmietli.
Ľudia, ktorí sa rozhodli žiť bez Boha a podľa svojich vlastných pravidiel, sa nemusia báť „večného života v pekle“ naplneného neustálym utrpením, bolesťou a trápením. Ich život sa skončí v ohnivom jazere krátko pred tým, ako v ňom skončí aj samotná smrť.
Obyvatelia Ježišovho kráľovstva sa už nebudú musieť báť toho, že ich šťastie raz ukončí smrť, ako je to v tomto živote.
Dnešné slová Biblie pripomínajú dôležitý fakt – smrť nie je spravodlivá. Toto dieťa hriechu Boh čoskoro navždy zničí.

Pane Ježišu, verím, že moje meno je zapísané v knihe života. Teší ma, že raz zničíš hriech, zlo aj nespravodlivú smrť.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi