Ostatní mŕtvi neožili, kým sa nedovŕšilo tisíc rokov. To je prvé vzkriesenie. Blahoslavený a svätý, kto má podiel na prvom vzkriesení. Nad tými druhá smrť nemá moci, ale budú kňazmi Boha a Krista a budú s ním kraľovať tisíc rokov. Zjavenie 20,5.6

O vzkriesení z mŕtvych hovorí Biblia veľmi často. Málokto však vie, že vzkriesenia budú dve. Medzi oboma udalosťami pritom uplynie dlhých tisíc rokov.
Podľa Jána bude blahoslavený a svätý každý, koho sa bude týkať prvé vzkriesenie, lebo na základe toho sa vyhne „druhej smrti“.
Z tejto krátkej správy vyplýva, že každý, komu bude vrátený život na začiatku onoho tisícročia, bude žiť večne. Títo vzkriesení sa budú radovať z toho, že konečne môžu tvárou v tvár vidieť Krista, svojho Spasiteľa.
Ďalším zdrojom radosti bude vďačnosť Bohu za to, že sa ich netýka „druhá smrť“. Zatiaľ čo z prvej smrti môžeme byť povolaní k večnému životu, po druhej smrti už takáto možnosť nebude. Druhá smrť znamená definitívny zánik, nebytie a neexistenciu.
Vďaka Biblii tak poznávame zmysel nášho pozemského bytia – je to možnosť získať „nebeské bytie“. Môžeme mať podiel na prvom vzkriesení a pre to aj istotu večného života s naším milujúcim Bohom v Ježišovom nebeskom kráľovstve.

Pane Ježišu, teším sa na stretnutie s tými, ktorí zomreli s nádejou na večný život. Daj mi, prosím, rovnakú vieru, akú mali oni.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi