Videl som tróny. Na ne si sadli tí, čo dostali moc súdiť. Videl som aj duše tých, čo boli sťatí pre Ježišovo svedectvo a pre Božie slovo, aj tých, čo sa neklaňali šelme ani jej obrazu a neprijali znak na svoje čelo a na ruku. Ožili a kraľovali s Kristom tisíc rokov. Zjavenie 20,4

Kresťania veria, že zlo raz bude definitívne zničené. Problém je v tom, že so zlom budú zničení aj tí, ktorí sa ním dali ovládať.
Zlo jednoducho zanikne. Najprv sa však na našu planétu vráti Kristus a vezme k sebe do neba tých, ktorí sa zlu aktívne bránili a považovali ho za votrelca.
Spolu s Kristom budú v nebi tisíc rokov. Počas tohto „kraľovania s Kristom“ nám dá Stvoriteľ celé tisícročie na to, aby sme prijali verdikt Božieho súdu. Medzi tými, ktorých sa prvé vzkriesenie nebude týkať, možno budú aj ľudia, ktorí nám boli blízki. Dokonca možno niekto z najbližších.
Rodičia milujú svoje deti, aj tie, ktoré sa vydali vlastnou cestou. Dúfajú, že ich potomok si jedného dňa uvedomí ich lásku a zmení sa. Žiaľ, nie je to tak v každom prípade. Zlo človeka mení, pričom záľuba v páchaní zla ho môže doviesť až tam, odkiaľ už nie je cesta späť. Počas tisícročia pochopíme, že v Božom kráľovstve by títo ľudia neboli šťastní.

Bože, bojím sa toho, že v nebi nebudú všetci tí, ktorých by som tam chcel stretnúť. Preto Ti ďakujem za tých tisíc rokov, ktoré mi dáš, aby som prijal Tvoj súd a potom sa mohol večne radovať.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi