Potom musí byť na krátky čas uvoľnený. Zjavenie 20,3

Včera sme čítali, že drak – diabol – bude na tisíc rokov spútaný. Podľa dnešného textu bude potom na chvíľu prepustený.
Diabol je duchovná bytosť, a preto ho nemožno spútať iba obyčajnými reťazami. Bude spútaný okolnosťami, ktoré nastanú, keď sa Ježiš vráti na zem a vezme k sebe každého, kto prijal jeho ponuku večného života.
Ježiš vzkriesi všetkých spasených, ktorí zomreli, a spolu so živými ich vezme na tisíc rokov do nebeského domova.
Zem bude tisíc rok pustá a prázdna ako na počiatku. Tentoraz sa nad temnými vodami nebude vznášať Boží Duch, ale drak a s ním všetci padlí anjeli, ktorí opustili Boha a pridali sa na stranu satana.
Naša planéta bude pustá tisíc rokov a diabol sa tu bude cítiť ako v domácom väzení. Do neba už nesmie a na zemi nebude mať koho zvádzať. Môže premýšľať o tom, čo urobil z našej nádhernej planéty. Mestá budú mŕtve a opustené, namiesto nádhernej prírody púšť. Plné budú len cintoríny, kde na svoje vzkriesenie čakajú tí, ktorí odmietli Božiu ponuku milosti a jeho dar večného života.
Keď uplynie tisíc rokov, diabol bude na chvíľu prepustený, no jeho radosť nepotrvá dlho. Pre neho to bude zlá správa, ale pre nás neskutočne dobrá. Zlo nebude trvať naveky, lebo Boh ho zničí a diabol so zlom definitívne zaniknú.

Bože, ďakujem Ti, že skrze Bibliu môžem vedieť, že „drak“ bude definitívne zničený. Verím, že rovnako porazíš aj zlo, ktoré je v mojom vnútri. Spolieham sa v tom na Teba a teším sa na tú chvíľu.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi