No vtedy povedal Ježiš: Ešte krátky čas som s vami a potom pôjdem k tomu, ktorý ma poslal. Budete ma hľadať, a nenájdete ma; kde som ja, ta vy prísť nemôžete. Ján 7,33.34

Život nám prináša jedinečné možnosti. No nič sa nedeje len tak. Ponuku musíme využiť predtým, ako sa skončí jej platnosť. Samozrejme, teraz nemám na mysli nejakú „akciu“ v supermarketoch.
Ježiš kázal Židom viac ako tri roky. Vracal zdravie chorým, kriesil mŕtvych… Vykonal množstvo ďalších zázračných činov. To všetko s cieľom ukázať svojmu národu, aký je ten správny pohľad na Boha.
Jednoduchí ľudia v ňom spoznali Mesiáša, ale duchovní vodcovia národa to odmietali uznať. Ježiš vedel, že pomaly sa blíži chvíľa, keď ho židovské elity dajú ukrižovať. Preto vynakladal stále väčšie úsilie o ich záchranu. Dôrazne ich varoval, že ich šance na zmenu nebudú trvať večne. Čas milosti sa jedného dňa skončí a potom na svojom večnom údele už nič nezmenia.
Uvedomujem si, že často konáme podobne ako Židia. Máme dostatok dôkazov, ale bránime sa ich brať vážne, pretože naša predstava o šťastnom živote je trochu iná. Ježiš nám ponúka možnosť získať istotu „večného života“ už počas nášho dočasného bytia. Túto ponuku by som preto nemal odkladať, pretože jej platnosť sa skončí v okamihu smrti alebo vtedy, keď už nebudem schopný čokoľvek vo svojom živote zmeniť.

Pane Ježišu, ďakujem za varovanie. Pomôž mi správne využívať čas, ktorý mi ešte zostáva. Veľmi rád by som k obmedzenému pozemskému času pridal aj jeho večné pokračovanie v Tvojom kráľovstve. Ďakujem.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi