… predsa som aj ja uznal za dobré dôkladne a sústavne prebádať všetko od začiatku a napísať ti, vznešený Teofil, aby si poznal spoľahlivosť náuky, do ktorej ťa zasvätili. Lukáš 1,3.4

Cez jedny prázdniny som prežil niekoľko týždňov s partiou kopáčov. Majster, ktorý mal na starosti túto skupinu, sa vysmieval mojej viere v Boha. No paradoxne, v piatok trinásteho neprišiel do práce, pretože sa toho dátumu bál.
Lekár Lukáš kladie dôraz na to, že svojmu priateľovi posiela overené správy. Chce ho tým okrem iného viesť k tomu, aby neveril všetkým informáciám, ktoré sa k nemu dostanú.
Lukáš uveril na základe rozprávania iných, i keď vie, že ľudia radi preháňajú. Niekedy si niečo domyslia, aby ich rozprávanie bolo zaujímavejšie a pútavejšie. Možno sa presvedčil o tom, že Kristovi boli prisúdené príbehy, ktoré sa odohrali len v mysli rozprávača. Preto si dal záležať na tom, aby oddelil skutočné príbehy od vymyslených. Praje si, aby aj jeho priateľ počúval, čítal, triedil informácie a pozorne premýšľal.
Ako pastor učím ľudí vždy si overiť, čo je im predkladané. V oblasti duchovného života sa totiž unáhlenosť nevypláca. Viera nie je nejaká duchovná nadstavba či koníček, ktorému sa venujem, keď mám čas. Skutočná viera mení myslenie, emócie a celý môj životný štýl.
Človek má prirodzenú potrebu niečomu alebo niekomu veriť a pri napĺňaní tejto potreby by sme sa nemali ponáhľať.

Bože, ďakujem Ti, že na mňa netlačíš, ale dávaš mi dostatok času. Uč ma aj dnes budovať moju vieru na pevnom základe.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi