Pi vodu z vlastnej studne, vodu vyvierajúcu z tvojej studničky! Majú sa vylievať von tvoje pramene a po uliciach potoky vôd? Nech patria len tebe samému, a nie aj cudzincom! Nech je požehnaný tvoj prameň, raduj sa zo ženy svojej mladosti! Je sťaby utešená laň a pôvabná srna; nech ťa opájajú jej prsia po celý čas, ustavične sa kochaj v jej láske. Prečo by si sa mal kochať v cudzej žene, syn môj, prečo by si mal objímať ňadrá inej? Príslovie 5,15-20

„To fakt žiješ s jednou ženou už vyše tridsať rokov? To hádam nie je ani možné!“ Podobné slová som už počul viackrát. Na začiatku údiv, na konci možno aj závisť.
Najprv som si to takisto nevedel predstaviť. Pred svadbou ma trápilo, o čom sa budeme rozprávať, keď si už všetko povieme. No po tridsiatich rokoch, naopak, hľadáme čas, aby sme si vôbec stihli všetko povedať.
Biblické posolstvo mi radí, aby som zostal verný svojej žene, ak chcem byť dlhodobo šťastný. Navyše dodáva, že aj v sexualite je najšťastnejší ten, kto hľadá rozkoš so ženou svojej mladosti.
Stretávam sa s ľuďmi, ktorí uverili tomu, že „susedov trávnik je zelenší“. Možno to bola chvíľu pravda…, kým zistili, že doma to bolo lepšie. Ibaže teraz pre svoju chvíľkovú pochabosť už žiadne „doma“ nemajú.
Som vďačný Bohu za to, že celý život môžem piť z jednej studne a nepotrebujem hľadať náhradný zdroj. Vďaka mojej milej nemusím hľadať šťastie v náručí cudzinky, pretože som ho našiel u nej.

Bože, ďakujem za rozkoš ponúkanú párom pijúcim z vlastnej studne. Pomôž, prosím, aj tým, ktorí svoju studňu len hľadajú.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi