Trubači a speváci vystupovali súčasne, takže to vyznelo ako jednohlasná chvála a oslava Hospodina. Keď zaznel zvuk trúb, cimbalov i iných hudobných nástrojov a chválospev o Hospodinovi, že je dobrý, lebo naveky trvá jeho milosť, oblak naplnil Hospodinov dom. Takže kňazi nemohli konať službu pre oblak, lebo Hospodinova sláva naplnila Boží dom. Druhá kniha kroník 5,13.14

Ak ste niekedy niečo stavali alebo rekonštruovali, viete, koľko byrokracie musíte zvládnuť, aby ste dospeli k úspešnej kolaudácii. Z roka na rok je to zložitejšie.
Veľká chvíľa je tu, Šalamún konečne dostaval Hospodinov chrám. Viem si predstaviť, že si vtedy spomína na otca Dávida. Veď to bol jeho nápad…, ale Stvoriteľ mu ho nedovolil zrealizovať.
Teraz je stavba dokončená a o chvíľu sa začne obrad, po ktorom sa chrám stane centrom izraelského duchovného života. Šalamún sa pozerá na hotové dielo a jeho vnútro je plné radosti. Túži po Božej prítomnosti a v jeho srdci sa zrazu vynorí otázka: „Prijme Boh moje dielo?“
Všetko ide presne podľa plánu. Znie nádherná hudba, spev, zaznievajú modlitby a citácie posvätných textov… Očakávanie a napätie by sa dalo krájať. Keď tu priestor chrámu naplní zvláštny oblak Božej slávy. Všetci urýchlene opúšťajú chrámové priestory – majú radosť. Stvoriteľ týmto javom ukončil kolaudáciu chrámu a prijal ich dielo.
V Novej zmluve je napísané, že naše telo je chrámom. Odovzdajme ho Bohu, nech aj nás naplní prítomnosťou Stvoriteľovej slávy.

Bože, musela to byť nádhera, keď Tvoja sláva naplnila chrám. Naplň, prosím, svojou slávou a prítomnosťou aj moje vnútro. Ďakujem.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi