Nescudzoložíš! Druhá kniha Mojžišova 20,14

„S cudzou ženou v cudzej izbe…“ Pre mnohých mužov lákavá predstava. Ale… Podľa posledných výskumov sú však najspokojnejší muži, ktorí žijú dlhodobo v jednom vzťahu.
Siedmy princíp biblického Desatora nám hovorí, že k šťastiu stačí jeden životný partner. Zásluhou mnohých „slávnych“ osobností, teda príkladu ich prelietavého života, sa veľa ľudí domnieva, že šťastie v sexe je priamoúmerné množstvu tých, ktorých pustíme do svojej postele.
Ale výskumy predkladajú opačné tvrdenie. Najšťastnejší a najspokojnejší nie sú tí, ktorí sa celý život snažia lámať rekordy a potom sa chvália počtom „skalpov“. Najšťastnejší v intímnom živote sú tí, ktorí dlhodobo žijú vo funkčnom manželstve.
Toho, kto prijíma biblické Desatoro ako návod na spokojný a šťastný život, podobné výskumy vôbec neprekvapujú. Stvoriteľ si predsa praje, aby náš život bol kvalitný a radostný. Veď pre taký život nás stvoril.
Je tu však diabol, ktorý nám nepraje šťastie a radosť. Robí všetko pre to, aby náš život naplnil bolesťou, napätými vzťahmi, závisťou a všetkým tým, čo nás nakoniec pripraví o všetko dobré a krásne. Navyše nám tým skráti život.
Ja však verím tomu, čo hovorí Pán Boh. Poznám množstvo ľudí, ktorých život a šťastie aj v starobe dokazujú, že Stvoriteľ neklame.

Bože, ďakujem, že pravdivosť siedmej rady Desatora môžem zažívať každý deň s radosťou už štvrté desaťročie.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi