Hospodin navštívil Sáru, ako povedal, a splnil, čo jej sľúbil. Sára počala a porodila Abrahámovi syna v jeho starobe a v čase, ktorý mu Boh predpovedal. Abrahám dal svojmu synovi, ktorého mu porodila Sára, meno Izák. Prvá kniha Mojžišova 21,1-3

„Sľúb mu niečo, to nás nič nestojí,“ prikázal mi kedysi môj nadriadený pri zháňaní nedostatkovej súčiastky. V tej chvíli som pochopil, prečo s našou firmou nikto nechce spolupracovať.
Som presvedčený, že Sára i Abrahám mohli mať oprávnený dôvod neveriť tomu, že sa im v ich pokročilom veku ešte narodí syn. Keď sa to nepodarilo vtedy, keď Sára ešte mohla mať dieťa, prečo by to malo vyjsť práve v starobe?
Napriek tomu sa obidvaja dohodli, že to skúsia. Sára zrazu zisťuje, že sa s ňou niečo deje – je tehotná. Boh splnil svoj sľub.
Keby sa im syn narodil skôr, mohli si myslieť, že mali iba šťastie. Sárino telo sa jednoducho umúdrilo a prestalo vzdorovať pokusom o otehotnenie. Teraz im je však obom jasné, komu vďačia za to, že majú syna. Boh urobil zázrak a vďaka tomuto zázraku Abrahám a Sára vnímajú inak aj ďalšie Stvoriteľove zasľúbenia.
Boh svoje sľuby vždy splní. Ak sa to od neho naučíme a hlavne ak túto skutočnosť pochopíme, bude sa nám lepšie žiť na tomto svete. Je to na nezaplatenie, keď sa jeden môže spoľahnúť na slovo druhého. Život je zrazu krajší a hlavne ľahší.
A tak si hovorím, prečo s tým nezačať hneď teraz? Netreba vôbec čakať – začnem s tým práve teraz.

Bože, často som sľúbil niečo, čo som nedokázal splniť. Uč ma viac zvažovať slová, aby sa na mňa mohli druhí spoľahnúť.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi