Keď počuli hlas Hospodina, Boha, ktorý sa prechádzal po záhrade za popoludňajšieho vánku, ukryl sa človek i jeho žena pred Hospodinom, Bohom, medzi stromy záhrady. Prvá kniha Mojžišova 3,8

Radi sa bojíte? Nie, nemyslím na ten umelý strach pri sledovaní akčného filmu alebo napínavého seriálu. Pýtam sa na strach, ktorý cítime napríklad vtedy, keď nám ide o život.
Tretia kapitola Prvej knihy Mojžišovej nám približuje moment, ktorý rozhodol o tom, že žijeme na zlej planéte.
Čas pravdy nadchádza. Naši rajskí prarodičia počujú, ako sa blíži Stvoriteľ. Pred chvíľou by mu radostne vybehli v ústrety, ale teraz sa radšej skryjú. Dúfajú, že ich prichádzajúci Boh minie. A keď ich nenájde, odíde.
Hriech spôsobil, že sa boja. Had im sľuboval „siedme nebo“, no namiesto toho prežívajú vo svojom vnútri skutočné peklo. Boja sa svojho Stvoriteľa. Je im jasné, že had klamal. Napriek tomu stále veria jeho tvrdeniu, že ich Boh nemá rád. Uverili aj tomu, že Stvoriteľ zničí každého, kto prestupuje jeho príkazy.
Viera v hada priniesla následky. Obidvaja, muž i žena, sa skrývajú pred Stvoriteľom – sú nahí a hanbia sa. Ich vnútro je plné negatívnych emócií.
Hriech plodí zlo, choroby a nakoniec smrť. Najhorším dôsledkom hriechu je však strach z Boha. Bráni nám stretnúť sa s tým, ktorý jediný môže vyriešiť náš problém.

Bože, koľkokrát som sa pred Tebou schovával! Prosím, zbav ma strachu z Teba a nauč ma znovu Ti plne dôverovať.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi