Sú rôzne spôsoby, ako pomáhať ľuďom v núdzi. O tom, že medzi ne patrí i darovanie krvi, sa 28. mája presvedčili viac ako dve desiatky darcov z Košíc. Zúčastnili sa totiž mobilného odberu krvi, ktorý spoločne zorganizovali členovia zboru Cirkvi adventistov siedmeho dňa v spolupráci s Národnou transfúznou stanicou (NTS) a organizáciou pre pomoc a rozvoj ADRA v priestoroch modlitebne na Tajovského ulici v Košiciach.

Napriek tomu, že nie každý z tridsiatich piatich záujemcov mohol darovať krv, pracovníci NTS si hojnú účasť pochvaľovali. Medzi ochotnými darcami bolo možné nájsť okrem veriacich, ich rodinných príslušníkov a priateľov aj študentov SŠP Košice alebo členov zboru Mestskej polície, ktorí sídlia v susedstve modlitebne. Na spríjemnení atmosféry participovala ADRA, ktorá pomohla zabezpečiť občerstvenie a prezenty pre ochotných darcov. K dobrej nálade prispievali aj piesne speváka Jima McDonalda.

Najkrajšími darmi sú tie, ktoré sú darované od srdca. Osobné dary, ktoré dávame človeku preto, lebo vieme, že ich potrebuje a že ho potešia. Májový odber krvi v modlitebni CASD na Tajovského ulici bol v poradí už druhým. Organizátori dúfajú, že sa z tunajšieho darovania krvi stane tradícia. Tradícia, ktorá bude na úžitok pre všetkých tých, ktorí nemajú inú možnosť, než sa spoľahnúť na ochotu druhých. Ďalší odber krvi je naplánovaný na december. Zúčastniť sa ho môže každý, kto chce pomôcť ľuďom v problémoch.

„…Milovať budeš Pána, svojho Boha, z celého svojho srdca, celej svojej duše, celej svojej sily a z celej svojej mysle, a svojho blížneho ako seba samého!“

Luk 10, 27 (SEP)

„…A kto je mojím blížnym? Na to odpovedal Ježiš a riekol: Istý človek išiel z Jeruzalema dolu do Jericha a upadol medzi lotrov, ktorí ho i vyzliekli i zranili a odišli zanechajúc ho polomŕtveho. A náhodou išiel tiež dolu jakýsi kňaz, tou istou cestou, a keď ho zazrel, obišiel druhou stranou. A podobne aj Levita, ktorý idúc tiež dolu prišiel na to miesto, a keď prišiel a videl, obišiel druhou stranou. No, potom prišiel k nemu nejaký Samaritán, uberajúci sa cestou, a keď ho videl, milosrdenstvom bol hnutý a pristúpil a poobväzoval jeho rany a polial olejom a vínom a vyložiac ho na svoje vlastné hovädo zaviedol ho do hostinca a postaral sa o neho. A druhého dňa, keď odchádzal, vyňal dva denáre, dal hostinskému a povedal mu: Maj o neho starosť, a čo by si nad to viacej vynaložil, ja ti, keď pojdem tadeto zpät, zaplatím. Ktorý teda z týchto troch zdá sa ti, že bol blížnym tomu, ktorý to bol upadol medzi lotrov? A on povedal: Ten, ktorý mu učinil to milosrdenstvo. Vtedy mu povedal Ježiš: Idi a čiň aj ty podobne!“

Luk 10, 29 – 37 (ROH; Biblia a Ty)

[nggallery id=7]

Zdieľať tento článok:

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi