Jakub, Ján a Mária – zápisky z návštevy farmárovskupina

02_adraPol hodinu autom ďalej navštevujeme Máriu, z ktorej ide neskutočne pozitívna energia. A má na to dôvod, Mária nie je len naša najlepšia farmárka, ale dokonca vypestovala viac ako ktorýkoľvek farmár. 500 kg/aker (cca 4 000 m2) je úctyhodný počin. „Nikdy som nepredala ako farmárka 1 kg čohokoľvek za takú cenu, akú ste mi ponúkli vy.“
Pri týchto slovách sklopím zrak a uvedomujem si, že to, čo robíme, má zmysel.

Pokračovanie na blogu tu.

Experti z ADRA Slovensko v Krakove

Po zaujímavých prednáškach pre školákov sme sa v dňoch 25. – 26. 4. 2017 zúčastnili na medzinárodnej konferencii v Krakove, kde naši triedaexperti z ADRA Slovensko zdieľali svoje skúsenosti v oblastiach ako integrácia, vzdelávanie proti xenofóbii či profesionálna pomoc verzus charita. Tomáš Bauer, ktorý pracuje v neziskovom sektore už vyše 12 rokov a Barbora Kuchárová ešte dlhšie – až 24 rokov, mali možnosť nielen odovzdať svoje skúsenosti ďalej, ale aj získať v tejto oblasti nové vedomosti od ďalších expertov zo susedných krajín.
Projekt podporil Vyšehradský fond, viac info tu.

ČO ROBÍ NAŠA DOBROVOĽNÍČKA JANKA?
Albánsko

Mnohé deti v Albánsku sú nútené predčasne ukončiť školskú dochádzku a namiesto učenia sa v škole, zbierajú plastové fľaše alebo žobrú. vrecia a detiPreto, aby pomohli rodičom zabezpečiť základné potreby na prežitie. ADRA Albánsko podporuje komunity v tejto krajine už viac ako 25 rokov cez projekty zamerané na vzdelávanie, zdravotníctvo, dobrovoľníctvo a podporu marginalizovaných skupín. Momentálne implementuje s pomocou našej dobrovoľníčky Janky dva projekty. Viac na jej blogu.

 

ROZVOJOVÁ POMOC JE POTREBNÁ

Chudobní ľudia v rozvojových krajinách nie sú chudobní preto, že sa im nechce pracovať. Väčšina z nich pracuje aspoň tak ako my – osem a viac hodrybyín denne, ale veľmi často aj oveľa viac. V ťažkých podmienkach však môžete byť hoci aj pracovitý, no bez dostatku príležitostí a možností, aké má napríklad bežný Európan, sa z chudoby aj tak nedostanete.” (píše v HN online Platforma MVRO, ktorej je ADRA Slovensko členom) Preto ADRA Slovensko pomáha v rozvojových krajinách aj formou sociálneho podnikania, vďaka ktorému majú chudobní ľudia nielen prácu, ale aj férovú odmenu a možnosť byť sebestační – uživiť svoju rodinu a poslať deti do školy. Viac na www.adra.sk.

 

AJ TENTO ROK POMÁHAME NA UKRAJINE
Ukrajina

gestikulaciaADRA Slovensko pomáha budovať kapacity mimovládnych organizácií na Ukrajine spolu s partnermi z V4 vďaka finančnej podpore International Visegrad Fund v spolupráci s holandským Ministerstvom zahraničných vecí. Po úspešnej pomoci minulý rok vyšleme na Ukrajinu odborníkov aj v roku 2017. Ako bude naša pomoc vyzerať a prečo je potrebná, sa dozviete tu.

 

Príbeh pastora Makongolo

Čítali ste už príbeh pastora Mohameda Makongolo a jeho sirotinca?
Prečítajte si teraz náš rozhovor s ním.

Zdieľať tento článok:

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi