Prezident Andrej Kiska odcestoval v nedeľu 12. februára na historicky prvú oficiálnu návštevu Kene. Táto krajina patrí medzi najchudobnejšie oblasti sveta a je dlhodobo primárnym adresátom slovenskej oficiálnej rozvojovej pomoci. Preto si pán prezident pozval na palubu aj vybrané neziskové organizácie, medzi nimi aj ADRA Slovensko – riaditeľa Daniela Kabu, ktorý mu počas letu vládnym špeciálom predstavil našu prácu v Keni aj ďalších krajinách.

ADRA Slovensko pomáha v časti Busia, kde 500 chudobných farmárskych rodín učí ako pestovať sezam a kde ho predávať za férové ceny. Vďaka zisku z predaja sú farmári sebestační, dokážu sa sami uživiť aj poslať svoje deti do školy. Celá posledná úroda – 12 ton sezamu – je úspešne predaná, ďalší sezam je už vysadený. Okrem toho pomáha aj 41 sirotám na hraniciach Kene a Ugandy. Viac o týchto projektoch nájdete na www.adra.sk, kde môžete túto pomoc podporiť aj online darom.

16711471_10155855833187942_1649219489687130418_n

Návšteva sa konala na pozvanie prezidenta Kenskej republiky Uhura Kenyattu. Jej hlavným cieľom bolo zhodnotiť výsledky viac ako dvadsaťročnej spolupráce s Keňou v oblasti rozvojovej pomoci. Prezident Kiska sa zoznámil s viacerými projektmi, v ktorých sa angažujú slovenské mimovládne organizácie. Andrej Kiska svoju oficiálnu návštevu ukončil vo štvrtok 16. februára. Ďakujeme za pozvanie aj za záujem o to, ako neziskovky pomáhajú ľuďom v núdzi, je to pre nás veľká česť!

 

Zdieľať tento článok:

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi