VPLYV KRISTOVEJ LÁSKY

Veď nás ženie Kristova láska, nás, čo sme pochopili, že ak jeden zomrel za všetkých, všetci zomreli. A za všetkých zomrel preto, aby tí, čo žijú, nežili už viac sebe, ale tomu, ktorý za nich zomrel a bol vzkriesený. Druhý list Korinťanom 5,14.15

Tí, čo nikdy nepoznali Kristovu úprimnú lásku, nemôžu viesť iných k prameňu života. Kristova láska v srdci je podmaňujúca moc, ktorá vedie človeku k tomu, aby zjavoval Krista v rozhovoroch, v prejavoch láskyplného súcitu a v zušľachťovaní života tých, s ktorými sa stretáva. Kresťanskí pracovníci musia Krista poznať, a aby ho poznali, musia okúsiť jeho lásku. V nebi sa ich pracovná spôsobilosť meria mierou Kristovej lásky a mierou jeho pracovitosti. Apoštol píše: „Nemilujme len slovom a jazykom, ale skutkom a pravdou.“ (1Ján 3,18) Dospelosť kresťanskej povahy sa prejavuje tým, že veriaci človek cíti stálu potrebu pomáhať iným a obšťastňovať ich. Práve ovzduším tejto lásky sa veriaci človek stáva životodarnou vôňou a Boh potom môže jeho dielo požehnať. (AA 550.551; SA 330)

Drahý Kriste, Tvoja láska je veľmi vysoké meradlo. Pre nás je to nedosiahnuteľný ideál. Nikto z ľudí nesplní všetky podmienky. V pokore znovu prosíme, naplň naše srdce svojou láskou.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi