AKTÍVNE ČAKANIE

Ak však nebudeš bdieť, prídem ako zlodej a ani sa nenazdáš, v ktorú hodinu k tebe prídem. Zjavenie Jána 3,3

Pretože nevieme presný čas jeho príchodu, dostali sme príkaz bdieť. „Blahoslavení sú sluhovia, ktorých Pán nájde bdieť.“ (Luk 12,37) Kto očakáva Pánov príchod, nezaháľa. Očakávanie Kristovho príchodu sprevádza bázeň pred Hospodinom a pred jeho súdmi, ktoré stíhajú prestúpenie. Ide o to, aby ľudia bdeli a nedopustili sa hriechu tým, že jeho ponúkanú milosť zavrhnú. Kto očakáva Pána, očisťuje dušu životom podľa pravdy. Strážna bdelosť sa spája s opravdivým úsilím. Veriaci vedia, že Pán je blízko; prebúdza sa v nich horlivosť spolupracovať s nebeskými anjelmi a pomáhať pri záchrane hynúcich. „Verní a múdri služobníci sú tí, čo dávajú Božiemu domu načas… určenú stravu.“ (Luk 12,42) Zvestujú pravdu týkajúcu sa obzvlášť dneška. Ako kedysi Noach, Enoch, Abrahám a Mojžiš zvestovali pravdu pre svoju dobu, tak budú Kristovi služobníci aj dnes zvestovať zvláštne varovné posolstvo pre dnešok…
„Ak nebudeš bdieť, prídem ako zlodej, a ani nezvieš, v ktorú hodinu prídem na teba.“ (Zj 3,3) Kristov príchod prekvapí falošných učiteľov. Hovoria: „Pokoj a bezpečnosť“… Znenazdania príde na nich záhuba.“ (1Tes 5,3) Deň Hospodinov prekvapí všetkých obyvateľov zeme, všetkých, čo sa na tomto svete príliš usídlili. Príde nečakane ako zlodej v noci. (DA 634.635; TV 443.444)

Drahý Bože, „zaspávame“. Zobuď nás, aby sme bdeli a pripravovali sa na chvíľu, keď sa vrátiš, aby sme sa v radosti mohli s Tebou stretnúť.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi