NEZNALOSŤ NEOSPRAVEDLŇUJE

Sviecou mojej nohe je tvoje slovo, svetlom môjmu chodníku. Žalmy 119,105

Smerovka na rázcestí ukazuje, kam ktorá cesta vedie. Ak ju cestovateľ prehliadne a rozhodne sa ísť smerom len zdanlivo správnym, potom mu ani najúprimnejšia snaha o správny smer nezaručí, že si ho skutočne aj zvolil.
Boh nám dal svoje Slovo nato, aby sme sa oboznámili s jeho učením a aby sme sa dozvedeli, čo od nás žiada. Keď za Spasiteľom prišiel zákonník s otázkou: „Čo dobrého mám robiť, aby som mal večný život?“ (Mat 19,16), Spasiteľ ho odkázal na Písmo a spýtal sa ho: „Čo je napísané v Zákone? Ako tam čítaš?“ (Luk 10,26). Nevedomosť nemôže ospravedlniť ani mladých, ani starých, nezbaví ich viny za prestúpenie Božieho zákona, pretože znenie tohto zákona, jeho zásad a požiadaviek dostali… Ide o večný život a každý by mal Písmo skúmať sám…
Prvou a najhlavnejšou povinnosťou každého človeka je naučiť sa z Písma poznať pravdu, potom podľa nej žiť a povzbudzovať iných, aby to robili aj oni. Dennodenne by sme mali usilovne skúmať Písmo, uvažovať o každej myšlienke a porovnávať jeden text tejto knihy s druhým. S Božou pomocou si smieme utvárať vlastný názor, pretože pred Pánom bude za seba zodpovedať každý sám. (GC 593.598; VSV 427.430)

Pane Bože, vďaka, že Biblia – Sväté písmo je každému k dispozícii. Prosím, vlož do nášho srdca túžbu každý deň študovať Tvoje slovo.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi