NENÁVISŤ RASTIE

Vystavia vás súženiu, budú vás vraždiť a všetky národy vás budú nenávidieť pre moje meno. Mnohí sa pohoršia, budú sa navzájom udávať a nenávidieť. Evanjelium podľa Matúša 24,9.10

Tá istá nenávisť, ktorá kedysi prinútila proroka Eliáša hľadať pomoc pri vdove v Sarepte, donútila aj poslov evanjelia odvrátiť sa od Židov a zverené posolstvo hlásať pohanom. S takou nenávisťou sa bude stretávať aj dnešný Boží ľud. Mnohých Kristových nasledovníkov ovláda rovnaká pýcha, rovnaký formalizmus, rovnaké sebectvo a panovačnosť, ktoré veľkou mierou ovládali aj srdcia Židov. Aj v budúcnosti sa budú mužovia zdanlivo nasledujúci Krista správať podobne, ako sa správali kňazi a starší voči Kristovi a apoštolom. V čase rozhodujúcej krízy, ktorá čoskoro zastihne svet, verní Boží služobníci budú narážať na rovnakú tvrdosť srdca a rovnako krutú zaujatosť, rovnako nezmieriteľnú nenávisť.
Všetci, čo v onom zlom čase budú chcieť nebojácne slúžiť Bohu podľa hlasu svojho svedomia, budú potrebovať odvahu a rozhodnosť, ako aj skúsenostné poznanie Boha a jeho Slova. Tí totiž, čo zostanú Bohu verní, budú prenasledovaní; ich pohnútky budú spochybňované, ich snahy prekrúcané a ich mená potupené. Satan vynaloží všetku svoju zvodnú moc, aby ovplyvnil ľudské srdcia a zatemnil chápanie do tej miery, aby sa zlo javilo ako dobro a dobro ako zlo. (AA 430.431; SA 257)

Pane, naozaj Ťa potrebujeme poznať ako veľkého a mocného Boha, ktorému sa oplatí zostať verní napriek nástrahám tejto doby a spoločnosti. Prosím, pomôž nám.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi