PRÍPRAVA NA KRÍZU

Dávajte si teda dobrý pozor, ako si počínate; nie ako nemúdri, ale ako múdri. Naplno využívajte čas, lebo dni sú zlé. List Efezanom 5,15.16

Čím silnejšia a úprimnejšia bude viera Božieho ľudu a čím vytrvalejšie bude jeho odhodlanie poslúchať Boha, tým zúrivejšie sa bude satan snažiť rozpútať proti nim prudký hnev tých, čo síce tvrdia, že sú spravodliví, no v skutočnosti Boží zákon znevažujú. Zachovať si vieru raz darovanú svätým bude vyžadovať neochvejnú dôveru a krajne hrdinské úsilie.
Boh chce svoj ľud pripraviť na túto rýchlo sa blížiacu krízu, ktorá zastihne všetkých, či sú pripravení, alebo nie. V čase skúšky však obstoja len tí, čo žili podľa pokynov Božej vôle. Keď sa svetskí vládcovia spoja s duchovnými hodnostármi, aby rozhodovali o záležitostiach svedomia, vtedy bude zjavné, kto sa skutočne bojí Boha a slúži mu. V najhustejšej tme bude svetlo božskej povahy žiariť najjasnejšie. Keď sklamú všetky opory, vtedy sa ukáže, kto pevne dôveruje Bohu. Zatiaľ čo nepriatelia pravdy budú Božím služobníkom všade chystať len záhubu, Boh ich bude chrániť a požehná ich. Bude im ako tieň mohutného brala vo vyprahnutej krajine. (AA 431.432; SA 257.258)

Pane, pomôž nám už dnes žiť s Tebou, poslúchať Ťa a slúžiť Ti, aby keď nastane rozhodujúca chvíľa, bol si nám bezpečným útočiskom.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi