Zem poškvrnili jej obyvatelia, tí, čo prestupovali zákony, prekračovali ustanovenia, porušovali večnú zmluvu. Preto kliatba zožiera zem, pykajú tí, čo na nej bývajú… Izaiáš 24,5.6

Zo znamení doby je dnes zrejmé, že stojíme na prahu veľkých a vážnych udalostí. Všetko na svete je v pohybe. Pred našimi očami sa spĺňa Spasiteľovo proroctvo o udalostiach, ktoré budú predchádzať jeho príchod: „Počujete o vojnách a zvesti o bojoch… povstane národ proti národu a kráľovstvo proti kráľovstvu, miestami budú hladomory a zemetrasenia.“ (Mat 24,6.7)
Prežívame dobu, o ktorú sa dnes zaujíma takmer každý. Panovníci a štátnici, muži na významných a zodpovedných miestach, uvažujúci ľudia zo všetkých vrstiev upierajú pozornosť na udalosti, ktoré sa dejú okolo nás. Sledujú medzinárodné vzťahy. Všímajú si, ako každý prírodný živel mocnejšie než kedykoľvek predtým prejavuje svoju pustošivú silu, z čoho možno usúdiť, že sa chystá niečo prevratne závažné. Svet je na pokraji nejakej rozhodujúcej chvíle.
Písmo, jedine Písmo objasňuje zmysel týchto udalostí. V ňom sú zjavené významné záverečné výjavy dejín sveta, udalosti, ktoré už začínajú vrhať svoje desivé tiene. Sprievodný hukot oznamujúci ich príchod spôsobuje, že sa zem otriasa a srdcia ľudí sa chvejú strachom. (PK 536.537; PK 284)

Mocný Bože, ďakujeme za Písmo, ktoré nám pomáha zorientovať sa v tejto dobe. Ďakujeme, že nemusíme mať strach, ale môžeme sa uprieť na Tvoje zasľúbenia.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi