Pyšné oči človeka sa sklopia, hrdosť ľudí bude pokorená. V ten deň bude vyvýšený jedine Hospodin. Izaiáš 2,11

Dnešný svet sa priam vyzývavo búri proti Bohu. Žijeme naozaj vo svojhlavom, nevďačnom, povrchnom, neúprimnom, pyšnom a odpadlom pokolení. Ľudia zanedbávajú Písmo a nenávidia pravdu. Ježiš vidí, že zavrhujú jeho zákon, pohŕdajú jeho láskou a nevážia si jeho služobníkov. Potešuje nás svojou milosťou, ale tá sa necení. Chrámové nádvorie ľudského srdca sa zmenilo na verejné trhovisko. Ľudí ovláda sebectvo, závisť, pýcha a nevraživosť.
Mnohí sa nezdráhajú robiť si posmech z Božieho slova. Terčom posmechu sú vyznávači tohto Slova. Stále viac sa pohŕda zákonom a poriadkom, čo je priamy následok prestupovania jasných Božích prikázaní. Ovocím odmietnutia poslušnosti je násilie a zločinnosť. Stačí sa pozrieť na úbohosť a biedu mnohých, ktorí sa klaňajú modlám a v márnostiach hľadajú šťastie a pokoj!
Pán však nebude naveky beztrestne trpieť znevažovanie svojho zákona. Prichádza čas, že „sa sklopia pyšné oči človeka, pokorí sa povýšenosť ľudí; len Hospodin sám bude vyvýšený v onen deň“. (Iz 2,11) (PK 185.186; PK 99)

Pane, žijeme vo svete, ktorý Tebou pohŕda a neváži si skutočné hodnoty. Pomôž nám postaviť sa na stranu pravdy a lásky. Je dobré vedieť, že Ty budeš mať posledné slovo.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi