PÁN DEJÍN

Nech je požehnané Božie meno od vekov až naveky, lebo jeho je múdrosť aj sila. On mení obdobia a časy, zosadzuje a ustanovuje kráľov, dáva múdrosť múdrym a poznanie tým, čo chápu, on odhaľuje hlboké a skryté veci, vie, čo je v tme, a svetlo s ním prebýva. Daniel 2,20-22

Dejiny národov nás aj dnes oslovujú. Boh určuje každému národu a každému jednotlivcovi miesto vo svojom veľkom pláne. Ľudí a národy skúša dnes s olovnicou v ruke ten, ktorý je neomylný. Každý si vlastnou voľbou určuje svoj osud a Boh usmerňuje všetko na splnenie svojho spásneho zámeru.
Proroctvá, ktoré vo svojom slove dáva ten, ktorý sa predstavuje ako SOM, tvoria ucelenú reťaz udalostí siahajúcich z uplynulej večnosti do večnosti budúcej. Z nich sa dozvedáme, kde sa dnes v slede vekov nachádzame a čo môžeme očakávať v budúcnosti. Na stránkach dejín je zaznamenané všetko, čo sa podľa prorockého záznamu až dodnes malo stať. Môžeme si byť teda istí, že všetko, čo má prísť, sa po poriadku včas aj stane. (PK 536; PK 284)

Vševedúci Bože, ďakujeme, že riadiš dejiny nášho sveta. Ďakujeme, že aj život každého z nás máš pevne vo svojich rukách.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi