AKO ZNÁŠAŤ BEZPRÁVIE

Veď je to milosť, ak niekto, pretože sa riadi vo svedomí podľa Boha, znáša protivenstvá a nevinne trpí… Kristus trpel za vás a zanechal vám príklad, aby ste kráčali v jeho šľapajach. On sa hriechu nedopustil, ani lesť nebola v jeho ústach. Keď mu zlorečili, on nezlorečil, keď trpel, nevyhrážal sa, ale všetko odovzdal tomu, čo spravodlivo súdi. Prvý Petrov list 2,19.21-23

Nemôžeme si dovoliť hnevať sa pre každú skutočnú alebo zdanlivú krivdu, ktorá bola na nás spáchaná. Pýcha je nepriateľ, ktorého sa musíme najviac báť. Žiadna zlá vlastnosť nemá na charakter horší vplyv než ľudský cit neovládaný Duchom Svätým. Žiadne víťazstvo nie je cennejšie, než víťazstvo nad sebou samým.
Nemáme byť nadmieru precitlivení a urážliví. Nežijeme preto, aby sme strážili svoje city alebo povesť, ale aby sme zachraňovali ľudí. Ak nám leží na srdci spasenie iných, prestávame myslieť na drobné nedorozumenia, ktoré medzi ľuďmi vznikajú. Nech si okolie o nás myslí čokoľvek a nech čokoľvek robí, nesmie to narušiť našu jednotu s Kristom a spoločenstvo s Duchom. (MH 485; CZ 348.349)

Pane, ako zvíťaziť nad vlastnou precitlivenosťou? Prosím, nech sa nás zmocní Duch Svätý, aby sme viac mysleli na spasenie našich blížnych než na drobné nedorozumenia a krivdy.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi