KRISTUS NÁS NIKDY NEOPUSTÍ

Oblečte sa do plnej Božej výzbroje, aby ste mohli obstáť proti úkladom diabla. Veď náš boj nie je proti krvi a telu, ale proti kniežatstvám, mocnostiam, vládcom tohto temného sveta… List Efezanom 6,11.12

Kristus nikdy neopustí tých, za ktorých zomrel. My ho môžeme opustiť, môže nás premôcť pokušenie, Kristus sa však nikdy neodvráti od toho, za koho zaplatil výkupné svojím životom. Keby sme mali prenikavejší duchovný zrak, videli by sme ponižovaných, utláčaných a žiaľom tiesnených ľudí, podobajúcich sa preťaženému vozu, ako v skľúčenosti túžia po smrti. Videli by sme nebeských poslov, ktorí sa ponáhľajú pomôcť týmto skúšaným ľuďom, zahatávajú šíriaci sa príval zla a zachraňujú hynúcich. Duchovný boj, ktorý zúri medzi týmito dvoma bojiskami, je taký skutočný, aký býva medzi znepriatelenými armádami tohto sveta. Od výsledku tohto duchovného boja závisí aj naša večnosť.
Vo videní proroka Ezechiela sa pod krídlami cheruba objavila ruka. Boží služobníci by mali vedieť, že je to Božia moc ako záruka úspechu. Boží poslovia si nesmú myslieť, že Pánovo dielo závisí od nich. Niesť toto bremeno zodpovednosti neprislúcha smrteľným bytostiam. Ten, ktorý nespí, ale stále uskutočňuje svoje zámery, zavŕši svoje dielo. (PK 175.176; PK 93.94)

Drahý Kriste, sme Ti nesmierne vďační za to, že nás nikdy neopustíš.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi