LIEČIVÉ ZASĽÚBENIA

Ako sa zmilováva otec nad synmi, tak Hospodin sa zmilováva nad tými, čo sa ho boja. Veď on vie, ako sme utvorení, a v pamäti má, že sme prach. Žalmy 103,13.14

Ak prijmeme Božiu milosť a moc, ak si privlastníme jeho zasľúbenia, budú silou pre náš charakter. Budú nás inšpirovať a udržiavať pri živote. Nič iné nemá takú uzdravujúcu moc, nič iné nemôže dať človeku takú odvahu a vieru, ktorá je nevyhnutná pre život celej bytosti.
Tomu, kto sa trasie strachom pred smrťou, kto je unavený bremenom utrpenia a hriechu, by mal lekár, ak má na to príležitosť, opakovať tieto Spasiteľove slová:
„Neboj sa, lebo som ťa vykúpil, povolal som ťa tvojím menom, môj si ty! Keď pôjdeš cez vodu, budem s tebou, a keď cez rieky, nezaplavia ťa, keď budeš kráčať cez oheň, nezhoríš, ani plameň ťa nespáli, lebo ja Hospodin som tvoj Boh, Svätý Izraela, tvoj Spasiteľ. …pretože si bol drahý v mojich očiach, vzácny si bol a miloval som ťa.“ (Iz 43,1-4) „Ja, ja zotieram tvoje priestupky kvôli sebe samému, a na tvoje hriechy nebudem spomínať.“ (Iz 43,25) „Neboj sa, lebo ja som s tebou!“ (Iz 43,5) (MH 122; CZ 76)

Vďaka Ti, Pane, za zasľúbenia, ktorými nás posilňuješ, keď je nám ťažko, a uisťuješ, že sme pre Teba vzácni.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi