PESTRÁ PONUKA

Lepší je pokrm zo zeleniny tam, kde je láska, ako vykŕmený vôl tam, kde je nenávisť. Príslovia 15,17

Obilniny, ovocie, orechy a zelenina tvoria základ stravy, ktorú nám určil náš Stvoriteľ. Táto potrava, čo najjednoduchšie upravená, je najzdravšia a najvýživnejšia. Telu dodá takú silu, vytrvalosť a rozumovú sviežosť, akú mu neposkytne žiadna komplexnejšia a pikantnejšia strava.
No nie všetky potraviny, aj keď sú samy osebe zdravé, sú pre nás v každom prípade rovnako vhodné. Výber potravy máme dobre zvážiť. Našu stravu by sme mali prispôsobovať ročnému obdobiu, podnebiu, v ktorom žijeme i práci, ktorú vykonávame. Strava, ktorá vyhovuje pre určité obdobie alebo podnebie, nie je vhodná pre iné podmienky. A podobne, nie každé jedlo je vhodné pre každého človeka. To, čo vyhovuje ťažko pracujúcim ľuďom, môže robiť ťažkosti tým, ktorí majú sedavé zamestnanie alebo pracujú duševne. Boh nám predkladá veľký výber zdravých pokrmov. Každý by si mal vybrať to, čo podľa jeho názoru a skúsenosti najlepšie vyhovuje jeho potrebám. (MH 296; CZ 209.210)

Bože, ďakujeme, že každý deň máme bohatý výber zdravých jedál. Prosím, daj nám múdrosť, aby sme si vedeli vybrať to, čo je pre nás najlepšie a najzdravšie.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi