MALÉ NEBO NA ZEMI

Ženy, podriaďujte sa svojim mužom, ako sa sluší v Pánovi. Muži, milujte svoje ženy a nesprávajte sa k nim drsne. List Kolosanom 3,18.19

I keď prídu ťažkosti, zmätky a sklamanie, ani jeden z manželov by nemal dôjsť k záveru, že ich manželstvo je omyl alebo nedorozumenie. Rozhodnite sa, že sa budete snažiť byť jeden druhému všetkým. Buďte k sebe stále pozorní. Keď prídu problémy, navzájom sa povzbudzujte. Rozmýšľajte, ako urobíte partnera šťastným. Milujte sa a buďte k sebe trpezliví. Manželstvo sa tak nestane hrobom vašej lásky, ale jej začiatkom. Teplo skutočného priateľstva a láska, ktorá spája dve srdcia, sú náznakom nebeskej radosti.
Každá rodina tvorí posvätný kruh, ktorý by si mala chrániť. Nikto iný nemá právo doň vstúpiť. Ani jeden z manželov by sa nemal o ich rodinné dôvernosti deliť s niekým ďalším.
Lásku skôr dávajme, než ju vynucujme. Zdokonaľujme v sebe to dobré. U svojho partnera neváhajme oceniť jeho silné stránky. Ocenenie je silný impulz, prináša človeku pokoj. Pochopenie a úcta ho podporujú v snahe byť lepším. Láska, ak nabáda k ušľachtilým cieľom, sama rastie. (MH 360.361; CZ 256)

Pane, otvor mi oči, aby som videl/videla, čo môžem dnes oceniť na svojich najbližších. Túžim, aby sa náš domov stal malým nebom na zemi.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi