PRVORADÉ POSLANIE BIBLIE

Ako išli ďalej, vošiel do jednej dediny, kde ho prijala do domu istá žena menom Marta. Mala sestru, ktorá sa volala Mária. Tá si sadla Pánovi k nohám a počúvala jeho slová. Evanjelium podľa Lukáša 10,38.39

Celá Biblia je zjavením Božej slávy v Kristovi. Ak ju človek prijme, uverí jej a bude ju poslúchať, stane sa účinným nástrojom pri premene jeho charakteru. Je úžasným podnetom a hnacou silou, ktorá obnovuje telesné, duševné i duchovné sily. Biblia dáva životu správny smer.
Prečo mladí i dospelí podliehajú pokušeniu a sú zvádzaní na hriech? Príčina je jasná. Neštudujú Božie slovo a nerozjímajú o ňom tak, ako by mali. Dôsledkom zanedbávania rád Božieho slova je nedostatok pevnej vôle, čo sa prejaví v živote i charaktere. Nevyvíjajú skutočné úsilie, aby usmerňovali svoju myseľ k tomu, čo by ich inšpirovalo k čistým, svätým myšlienkam a odvracalo od toho, čo je nečisté a nepravdivé. Je málo tých, ktorí sa rozhodli pre ten lepší podiel a sedia ako Mária pri Ježišových nohách, aby sa učili od božského Učiteľa a ktorí uchovávajú jeho slová vo svojom srdci a uplatňujú ich v živote.
Ak človek prijme pravdy Biblie, pozdvihnú jeho myseľ i vnútro. Už či sme mladí alebo starí, ak si náležite vážime Božie slovo, získame silu byť čestní vo svojich pohnútkach, konať podľa zásad a odolávať pokušeniu. (MH 458.459; CZ 330)

Bože, vďaka, že na stránkach Tvojho slova nachádzame rady, ktoré sú účinným nástrojom premeny nášho charakteru. Len si nájsť čas…

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi