ČÍM JE BIBLIA?

A preto aj my neprestajne ďakujeme, že keď ste prijali Božie slovo, ktoré ste počuli od nás, nie ako ľudské slovo, ale ako Božie slovo — akým naozaj je. Ono pôsobí vo vás veriacich. Prvý list Tesaloničanom 2,13

Jedna vec je zaobchádzať s Bibliou ako s knihou, v ktorej sú dobré morálne pokyny, ísť tak ďaleko ako to vyhovuje duchu čias a nášmu postaveniu vo svete a iná vec je považovať ju za to, čím v skutočnosti je – slovom živého Boha, slovom, ktoré je naším životom, slovom, ktoré má usmerňovať naše činy, naše slová i naše myšlienky. Brať Bibliu čo len trochu menej vážne než sme uviedli, znamená zavrhovať ju. A toto je v popredí príčin pochybovačnosti a nevery medzi mládežou.
Sveta sa zmocňuje unáhlenosť, akú nikdy doteraz nebolo vídať. V zábavách, v honbe za peniazmi, v zápase o moc i v samotnom boji o existenciu pôsobí strašná sila, ktorá opantáva telo, myseľ i dušu. Uprostred tohto šialeného zhonu Boh hovorí: „Prestaňte už a uznajte, že ja som Boh.“ (Ž 46,11) (Ed 260; VYCH 224)

Pane, pomôž nám zastaviť sa v našom každodennom zhone a dovoliť Ti, aby si svojím slovom usmerňoval naše činy, slová i myšlienky.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi