TAJOMNÝ ZÁZRAK

Je napísané: Človek bude žiť nielen z chleba, ale z každého slova, ktoré vychádza z Božích úst. Evanjelium podľa Matúša 4,4

Keď rozjímame o veľkých pravdách Božieho slova, dívame sa do žriedla, ktoré sa pod naším pohľadom rozširuje a prehlbuje. Jeho šírka a hĺbka presahujú naše poznanie.
Takéto štúdium má oživujúcu moc. Myseľ a srdce nadobúdajú novú silu.
Je to najvyšší dôkaz božskej autority Biblie. Božie slovo ako potravu pre dušu prijímame rovnako samozrejme ako chlieb pre telo. Chlieb uspokojuje potrebu našej prirodzenosti a vieme, že sa z neho tvorí krv, kosti i mozog. Rovnakému testu vystavte Bibliu. Keď sa jej princípy skutočne stali stavebnými prvkami charakteru, aké sú výsledky? Aké zmeny nastali v živote? „Staré veci pominuli a hľa, nastali nové.“ (2Kor 5,17) V jej moci muži i ženy zlomili okovy hriešnych návykov. Zriekli sa sebeckosti. Svetáci sa zmenili na bohabojných ľudí, z opilcov sa stali triezvi a z roztopašníkov čistí ľudia. Duše, ktoré niesli satanovu podobu, boli premenené na Boží obraz. Už len táto zmena je zázrak zázrakov. Zmena spôsobená slovom je jedným z najhlbších tajomstiev slova. Nemôžeme ju pochopiť, môžeme v ňu len veriť, tak ako ju vyhlasuje Písmo, je to „Kristus vo vás, nádej slávy“. (Kol 1,27)
Poznanie tohto tajomstva nám poskytuje kľúč ku každému inému tajomstvu. Duši otvára pokladnice vesmíru a možnosti nekonečného rozvoja. (Ed 171.172; VYCH 148)

Bože, túžime prežiť zázrak vnútornej premeny pod vplyvom Tvojho slova.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi