PREDNOSŤ MODLITBY

Nadránom, zavčasu, ešte za tmy (Ježiš) vstal a vyšiel von. Odobral sa na osamelé miesto a tam sa modlil. Evanjelium podľa Marka 1,35

Skôr než Ježiš vyslal svojich učeníkov, pozval ich, aby s ním vystúpili na vrch. Skôr než nastali slávne Turíce, strávili učeníci so Spasiteľom poslednú večeru, stretli sa s ním v galilejských horách, rozlúčili sa s ním na Olivovom vrchu, kde dostali zasľúbenie od anjelov, spolu sa modlili a rozjímali v hornej sieni.
Keď sa Ježiš pripravoval na nejakú veľkú skúšku alebo dôležitú prácu, vyhľadával samotu v horách a strávil tam noc na modlitbách so svojím Otcom. Noc na modlitbách predchádzala povolanie apoštolov, Kázanie na vrchu, premenenie, smrteľný zápas v súdnej sieni a na kríži i slávne vzkriesenie.
I my si musíme určiť čas na modlitbu a rozjímanie nad Písmom, aby sme duchovne pookriali. Neceníme si silu, vplyv a účinok modlitby tak, ako by sme mali. Modlitba a viera dokážu to, čo nedokáže žiadna moc na svete. Len málokedy sa dostávame do rovnakej situácie dvakrát. Každý deň nás zastihnú nové okolnosti a skúšky. Aby sme ich dobre zvládli, na to nám predošlé skúsenosti nestačia. Stále musíme mať svetlo, ktoré prichádza od Boha. (MH 508.509; CZ 368.369)

Milostivý Bože, neuvedomujeme si, akou prednosťou je modlitba. Pomôž nám viac si ceniť a využívať tento dar.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi