NAJVÄČŠÍ OPTIMISTI

Od trónu som počul mohutný hlas: Pozri, Boží stánok medzi ľuďmi. Boh bude s nimi prebývať a oni budú jeho ľudom; on sám, ich Boh, bude s nimi. Zotrie im z očí každú slzu a smrť už viac nebude, ani smútok, ani nárek, ani bolesť už nebude, lebo čo bolo skôr, sa pominulo. Zjavenie Jána 21,3-4

Rozdiel medzi optimistom a pesimistom nespočíva ani tak v tom, ako vnímajú prítomnosť. Omnoho dôležitejšie je, ako berú budúcnosť. Zatiaľ čo pesimista hovorí, že lepšie už bolo, optimista to vidí nádejne.
Nie každý optimista má na svoje videnie budúcnosti dôvod a nie každý človek s dôvodom na optimizmus je aj optimista. My kresťania sa často sústredíme na pekelný oheň a prenasledovanie pred koncom sveta, pritom by sme mali byť tí najväčší optimisti. Veď veríme, že náš život sa nekončí smrťou. Náš Spasiteľ nám dá večný život. Navyše Boh, vládca vesmíru, bude bývať s nami! Čo lepšie nás môže v budúcnosti čakať?
A tak by nás nemali desiť zvesti o tom, čo príde zajtra či o rok. Blížia sa nepokoje, možno bude svetová vojna? Vďaka Biblii vieme, že pred koncom dejín hriechu bude zle, ale to nie je koniec. A že zem zhorí? Nevadí, Boh nám urobí novú, lepšiu. Buďme optimisti, Biblia nám na to dáva dôvodov viac než dosť.

Pane Ježišu, Ty si prišiel na tento svet, aby si nám dal nádej do budúcnosti. Zažeň moje chmúrne myšlienky, veď ma čaká krása.

Vlastimil Fürst ml.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi